Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 2. 2012

rok 2011

Požár dřevěnice

Ve středu 19. října došlo kolem půl jedné k požáru dřevěnice v Novém Hrozenkově za Korábkem. Na místě zasahovala naše výjezdová jednotka s vozem Tatra 148, dále hasiči z Karolinky a Halenkova. Kvůli hustému kouři musely být použity dýchací přístroje. Přes veškerou snahu hasičů bylo přízemí zrekonstruované budovy požárem značně poškozeno.

 

Požár nádražní budovy

27. srpna 2011 byla naše výjezdová jednotka povolána k požáru nádražní budovy v Karolince. Na místě události zasahovali hasiči z Karolinky, kterým se podařilo oheň zdolat už v zárodku.

Fotbalový turnaj

13.8. jsme přijali pozvání na každoroční fotbalový turnaj v Halenkově O pohár starosty obce. O cennou trofej soutěžili hasiči z Halenkova, Hrozenkova, Štiavniku, dále halenkovští myslivci, turisti a fotbaloví matadoři stáří páni.

Memoriál Františka Kořenka

První srpnovou sobotu se konal na fotbalovém hřišti 15. ročník pohárové soutěže v požárním útoku Memoriál Františka Kořenka. Letos se zúčasnil bohužel menší počet družstev než v minulých letech. Na start se postavilo šest týmů mužů do 35 let, z nichž si nejlépe vedli hasiči z SDH Hutisko Solanec. V kategorii veteránů se utkaly družstva SDH Halenkov s časem 22, 86 sekund a SDH Hrozenkov 29,78 s. V kategorii žen startoval pouze kolektiv žen z SDH Hutisko- Solanec. Fotky zde.

Prověřovací cvičení

8. července se naše jednotka zúčastnila prověřovacího cvičení v Halenkově, které se odehrálo v prostorách bývalého vodojemu v lese nad sídlištěm Kuželky. Jednotka se podílela na likvidaci požáru, který v objektu vodojemu vypukl. Cvičení se zúčastnilo SDH Halenkov a SDH Nový Hrozenkov. Naši hasiči se soustředili na dodání vody. Fotografie zde.

Obvodová soutěž 2011

Letošní obvodová soutěž se konala v sobotu 14. května nap5140004.jpg fotbalovém hřišti v Karolince. Zúčastnilo se jí 6 družstev veteránů a 7 družstev mužů. Naši veteráni si vedli v požárním útoku velmi dobře, když skončili na 3. místě s časem 35,74 s. Zvítězilo Hovězí, druzí skončili Halenkovjané.

Naše družstvo mužů si od loňska polepšilo, když požární útok dokončilo v čase 29.37, což mu vyneslo celkovou čtvrtou příčku za Karolinkou (1), Halenkovem (2) a Hovězím B (3). Dále muži absolvovali běh na 100 metrů překážek. Nejrychlejší byl z našeho týmu Milan Vrána, který doběhl v čase 24,78. Na regulernost soutěže dohlíželi také dva členové našeho sboru, a to Petr Žárský a Zdeněk Kysučan ml., kteří byli delegováni jako rozhodčí. Fotky zde.

 

 

 

Oslavy sv. Floriána

1. května se uskuteční mše svatá za živé a zemřelé hasiče u příležitosti oslav svátku sv. Floriána, patrona všech hasičů. Uniformovaní hasiči se sejdou před devátou hodinou u zbrojnice, odkud vyrazí průvod v čele s dechovou hudbou do místního kostela. Po mši položíme kytici na hřibitově a poté bude následovat společný oběd v jídelně paní Kulčákové.

 

Stráž u Božího hrobu

Na bílou sobotu drželi naši uniformovaní hasiči již tradičně čestnou stráž u Božiho hrobu v novohrozenkovském kostele sv. Jana Křtitele. V dvacetiminutových intervalech se od 18. do 20. hodiny vystřídaly na stráži čtyři dvojice.

 

Oprava sirény

p4040051.jpgPo několika měsících jsme se konečně dočkali výměny porouchané sirény na požární zbrojnici. V době, kdy nebyla funkční, jsme byli na výjezdy upozorňování pouze pomocí sms zpráv. I přesto byla naše zásahová jednotka schopna vyjet k událostem do několika minut po nahlášení. Video zde.

 

Přehled požárů jaro 2011

25. února výjezd do Vranče, zahoření sazí v komíně. Přímý hasební zázah nebyl nutný.

1. března vyjela naše zásahová jednotka k požáru střechy rodinného domu v Závodí. Při příjezdu hasičů na místo byly vidět šlehající plameny ze střechy. Požár se snažili hasit majitelé pomocí hasícího přístroje, díky čemuž se oheň dále nerozšířil. Byly rozvinuty dva útočné proudy, jeden zasahoval v podkroví a druhý na hřebenu střechy. Během několika minut se podařilo požár zlikvidovat. Na místě zasahovali také hasiči z Halenkova a ze Vsetína.

11. března jsme byli povoláni k nahlášenému požáru v Karolince. Jednalo se o menší požár dřeva uskladněného pod pergolou. Majitel započal hasit sám pomocí zahradní hadice. Hasiči z Karolinky provedli následně dohašovací práce. Na místo se dostavily ještě jednotky z Hrozenkova, Halenkova a profesionálové ze Vsetína, tito však již nemuseli zasahovat.

29. března hořela louka u přehradní hráze ve Stanovnici. Na místo jsme vyjeli s Tatrou. Vítr hnal plameny směrem k lesu, podařilo se je však včas zastavit. Zásah trval asi jednu hodinu, naši hasiči se zaměřili na dodání vody. Po prolití zasažené plochy a likvidaci skrytých ohnisek v trávě a trní se jednotka vrátila na základnu.

Dětský karneval

V sobotu 26. února jsme uspořádali dětský maškarní ples. Už předp2260121.jpg jednou hodinou se v Lidovém domě začaly scházet nejrůznější pohádkové i filmové postavičky. Děti nadšeně soutěžily o ceny a do programu se zapojili také jejich rodiče. K tanci hrál DJ Jirka Buček. I letos byla připravena bohatá tombola, která čítala okolo 130 cen. Děti mohly vyhrát nejrůznější hračky, ale take DVD, fotoaparát nebo poukaz na wellnes služby. Nejkrásnější masky byly oceněny krásnými dorty. Letos se stal králem maškarního plesu malý zelený vodníček. Foto zde

 

Pátrání po pohřešovaném

V pátek 11. února byla naše jednotka povolána na pomoc při pátrání po pohřešované osobě. Jednalo se o slovensky mluvícího turistu, který se své skupině ztratil při přechodu z Kohútky na Javorník. Zprvu po něm pátrala horská služba, která však nalezla pouze jeho mobil. Kolem osmé hodiny tedy kontaktovala policii a hasiče. Během půl hodiny se na městský úřad v Karolince sjelo na 80 hasičů dobrovolníků i profesionálů, policistů a záchranářů z celého okresu. Kolem deváté hodiny naštěstí ztracený turista dorazil do jedné restaurace v Karolince a dotazoval se návštěvníků, kdy mu jede autobus do Velkých Karlovic, kde byl ubytovaný. Díky policistům hosté podniku věděli, že se nějaký slovenský turista ztratil, a ihned zavolali na policii. Muž uvedl, že na túře jednoduše zabloudil.

 

Pozvánka na maškarní karneval

Srdečně zveme na dětský maškarní karneval, ktsasek1.jpgerý se koná v sobotu 26. února v Lidovém domě. Začneme ve 13 hodin. Chybět nebude dobrá muzika a bohatá tombola. Připraveno je spoustu her a také něco na zub. Jako každý rok budou i letos vyhodnoceny nejlepší masky. Těšíme se na vás.

 

 

Požár kůlny

p2030006.jpg Ve čtvrtek 3. února byla naše jednotka ve večerních hodinách povolána k požáru dřevěné kůlny. Zmátlo nás poněkud nejasné označení místa požáru, které znělo "v Karolince na Humenci". K požáru vyjela naše Tatra, a to ve velmi krátkém čase, protože se ve zbrojnici konala právě výborová schůze. K místu požáru nás navedla zásahová jednotka z Karolinky, jednalo se o začátek údolí Kobylská. Díky včasnému zásahu se požár nerozšířil na vedlejší dřevěné stavení.